petak, 23. ožujka 2012.

Nopalin - u prevenciji malignih oboljenja crijeva - uz pomoć vlakna kaktusa


Prikaz slike Nopalin - proizvoda za poboljšanje probave i poticanje peristaltike crijeva.


Dehidrirani kaktus nopal pruža obilje topivih i netopivih vlakana s velikim učinkom na regulaciju tjelesne težine, celulit, probavu i sveukupni metabolizam, a naročito metabolizam šečera i masti. Bogat sastav vitamina, minerala i čak 17 aminokiselina, od čega osam esencijalnih, čini ovaj proizvod nezaobilaznim u svakodnevnoj prehrani.

Nopal je smokvasti kaktus iz porodice Opuntia koji se od davnina koristi u prehrani naroda Južne Amerike. Nopal se, zbog svog sastava i djelovanja, nalazi visoko na listi ljekovitog bilja Svjetske zdravstvene organizacije, kao jedno od najboljih prirodnih sredstava za poboljšanje probave i poticanje peristaltike crijeva
Sadrži bogatstvo hranjiva: topiva i netopiva vlakna, mineralne tvari, vitamine B iC, beta karoten te sve esencijalne aminokiseline. Njegova vlakna omekšavaju stolicu, vežu žučne kiseline i otrove u crijevima, dajući mu i značajnu ulogu u prevenciji malignih oboljenja crijeva.

Kao probiotik, aktivno doprinosi održavanju zaštitne crijevne flore. Budući da nopal djeluje kao sredstvo za regulaciju izmjene tvari u organizmu, omiljen je kao dopuna svih detoksikacijskih kura i dijeta.
Doprinosi održavanju optimalne tjelesne težine na zdrav i prirodan način. Zahvaljujući svojim vlaknima, bubri u dodiru s vodom te doprinosi većem osjećaju sitosti, smanjuje apetit i pomaže u odvikavanju od grickanja kojeg se prakticira između obroka.

Kroz kontrolu stvaranje želučane kiseline, posebno je koristan kao zaštita želuca i dvanaesterca od prekomjerne kiseline. Nopal je vrlo koristan u nastojanjima smanjivanja sadržaja kolesterola i ukupnih masnoća iz hrane, čime doprinosi smanjenju lipida u krvi i prevenciji ateroskleroze. 
Preko kontrole rada gušterače, nopal doprinosi stabilizaciji i regulaciji šečera u krvi. Poznato je i svojstvo nopala da aktivno održava ravnotežu tjelesnih tekućina, sprečavajući da se ona zajedno s otpadnim tvarima metabolizma zadržava u međustaničnom prostoru.

Uzimanje ovog preparata povoljno djeluje na rad bubrega, smanjuje se mogućnost nastanka celulita i prekomjernog nakupljanja tekućine. 
Zahvaljujući bogatom sadržaju hranjivih tvari, naročito aminokiselina iz kojih tijelo stvara životno važne bjelančevine (enzime, hormone, gradivne tvari...) nopal je idealna, lako probavljiva hrana za svakog - djecu, odrasle, bolesnike, starije osobe, vegetarijance.

Prikaz sastava jedne tablete Nopalina - proizvoda za prevenciju malignih oboljenja crijeva

 Informacije, učlanjenje i narudžbe na: http://fitnes.mycali.biz

Nema komentara:

Objavi komentar