ponedjeljak, 26. ožujka 2012.

Garlic Caps - ekstrakt ulja bijelog luka


Prikaz zaglavlja posta Garlic Caps - ekstrakta ulja bijelog luka

Ekstrakt ulja bijelog luka s peršinom izvor je nepresušnog bogatstva aktivnih tvari koje djeluju na cjelokupni organizam. 
Poznato je djelovanje u prevenciji bolesti krvnih žila, te u borbi protiv raznih infekcija
Peršin nadopunjuje djelovanje češnjaka svojim blagim diuretičkim i opuštajućim svojstvima. 
Ove kapsule češnjaka možete bez straha koristiti u svakoj prilici jer ne ostavljaju neugodan miris.

Češnjak je već u starom Egiptu bio toliko omiljen da su ga faraoni uvrstili u popis stvari koje će im trebati na drugome svijetu, a zapisano je da je zbog njega izbio i prvi štrajk u povijesti. Naime, robovi su, stoga što im je bio uskraćen, demonstrativno prekinuli gradnju piramida.

Podzemna lukovica češnjaka (Allium sativum) sadržava više od dvije stotine biološki aktivnih tvari, uključujući vitamine, minerale, aminokiseline i enzime.
Češnjak je, prije svega, poznat kao zaštitnik srca i krvnih žila. Razloga za to je bezbroj, a svi su znanstveno utemeljeni.
Prikaz kutije Garlic Caps - proizvoda za prevenciju bolesti krvnih žila

Prema rezultatima nekih istraživanja, on je jedno od najboljih prirodnih sredstava za održavanje protočnosti krvnih žila i prokrvljenosti.
Snižava razinu štetnog kolesterola (LDL) u plazmi, odnosno istovremeno povećava koncetraciju zaštitnog kolesterola (HDL), te štiti od ateroskleroze krvnih žila. Nadalje, sprečava nakupljanje trombocita i nastajanje krvnih ugrušaka, te stoga smanjuje opasnost od pojave moždane kapi, srčanog infarkta i tromboze.

Poznato je, nadalje, da češnjak normalizira srčani tlak i srčani ritam, poboljšava opskrbu srčanog mišića krvlju, što dovodi do poboljšanja srčane funkcije.
Vazodilatatorni učinak (širenje krvnih žila) češnjaka dolazi do izražaja najviše na perifernim krvnim žilama, odnosno na suženim krvnim žilama glave, oka i nogu. Upravo zato može biti koristan kod problema sa perifernom cirkulacijom te glavoboljama.

Jedan od najznačajnijih aktivnih sastojaka češnjaka, alicin, posjeduje iznimna antibiotska svojstva.

Prikaz slike bijelog luka, češnjaka koji djeluje antimikrobno - uništavajući bakterije


Djeluje na bakterije, viruse i gljivice te je već stoljećima prokušan u liječenju gripe, bronhitisa, crijevnih infekcija, gljivičnih bolesti, a pomaže i kod raznih plućnih oboljenja. 

Danas je poznato da češnjak djeluje i antimikrobno, uništavajući neke bakterije, kao što su: Staphylococcus, Escherichia coli, Proteus i Pseudomonas.

Ne treba zaboraviti ni njegov antiparazitski učinak, pa se stoljećima, u narodu, koristi za izbacivanje dječjih glista (Enterobius vermicularis).
Prikaz sastava jedne kapsule ekkstrakta ulja bijelog luka za borbu protiv raka kože

Najnovija istraživanja nedvojbeno ukazuju na to da češnjak pokazuje i antikancerogena svojstva. Stručni časopis Journal of the National Cancer Institute objavio je studiju koja govori o tome da ljudi koji redovito uzimaju veće količine češnjaka znatno manje obolijevaju od raka želuca nego osobe koje ga ne koriste.
Jedan drugi časopis - Carcinogenesis - objavio je podatke o tome da su se ulja iz češnjaka pokazala učinkovitima protiv raka kože.
Objavljeni su i podaci o tome da redovito uzimanje češnjaka smanjuje rizik od pojave raka debelog crijeva.

Češnjak može biti koristan i u liječenju nekih drugih tegoba, npr. želučanih tegoba, proljeva ili crijevnog katara.

Peršin je poznat prvenstveno kao diuretik, pa se u narodnoj medicini koristi za stimuliranje rada bubrega i prevenciju upale mokraćnog mjehura.

Bubrežni bolesnici i osobe koje pate od tromboze trebali bi se konzultirati s liječnikom o korištenju ovog preparata.
Informacije, učlanjenje i narudžbe na: http://fitnes.mycali.biz

2 komentara:

  1. Kako preventirati pojavu e. colija, može li bijeli luk pomoći u tome

    OdgovoriIzbriši
  2. Osim što svojim okusom i mirisom oplemenjuje svaki obrok, bijeli luk ili češnjak ima iznimna ljekovita svojstva koja se tradicionalno koriste u mnogim kulturama. Neke od tegoba čije simptome ublažava ili potpuno uklanja su prehlade, gljivične infekcije, loša cirkulacija, povišeni krvni tlak, loša probava...
    Za potpune informacije posjetite našu stranicu Savjetovalište i pitajte stručnjake nutricioniste.

    OdgovoriIzbriši