petak, 23. ožujka 2012.

Digestive Enzymes, Meal Time i Digest Ease - probavni enzimi za kvalitetniji probavni sustav



Prikaz presijeka ljudskog tijela - probavni sustav


Enzimi su tvari koje pomažu odvijanje kemijskih procesa u organizmu, zbog čega ih se naziva i biokatalizatorima.

Bjelančevine, masti i ugljikohidrati se pod utjecajem probavnih enzima razlažu na aminokiseline, masne kiseline i jednostavne šečere, koji su većinom prikladni za resorpciju i iskorištavanje u ljudskom tijelu.

Probava započinje još u usnoj šupljini djelovanjem alfa-amilaze (HCl), a u takvoj se kiseloj sredini aktivira i enzim pepsin koji pospješuje razlaganje makromolekula bjelančevina, masti i ugljikohidrata.
Složene molekule ugljikohidrata ( škroba i glikogena ) razgrađuju se pod djelovanjem amilaze, laktaze i saharaze na jednostavne šečere.
Njihovom daljnjom razgradnjom do ugljičnog dioksida i vode oslobađa se energija nužna za životne procese. Žučne kiseline nužne su za probavu i resorpciju masti, kao i enzimi lipaze. Tako razgrađene molekule mogu se s vodom, vitaminima i elektrolitima lako apsorbirati u crijevu. Zdravlje probavnog sustava je ključ za postizanje sveukupnog zdravlja organizma.

Koliko je dobra naša probava toliko ćemo imati energije, a o tome ovisi i stanje duha i tijela kao i naša dugovječnost. Probavne smetnje javljaju se u svim dobnim skupinama. Najčešći problemi vezani uz zdravlje probavnog sustava su loša probava, crijevne zaraze, nadimanje i upale (sindrom iratibilnog kolona, ulcerozni kolitis, gastritis, Chronova bolest), nepravilno pražnjenje crijeva (zatvor,proljev) itd.


P R E P O R U Č U J E M O   V A M


Digestive Enzymes - kompleks probavnih enzima


Prikaz kutije Digestive Enzymes - proizvoda za pomoć kod probavnih teškoća.


Proizvod Digestive Enzymes sadrži kompletni spektar enzima za razgradnju masti, ugljikohidrata i proteina čime doprinosi čišćenju tankog crijeva od neprobavljenih ostataka hrane koji inače uzrokuju procese truljenja, nakupljanje plinova i štetnih mikroorganizama, te probavne poremećaje koji iz toga proizlaze. 
Kod većine probavnih poteškoća kompleks digestivnih enzima nužan je izbor. 

Ovaj preparat karakterizira sadržaj pankreatina, koji je je prirodna mješavina enzima lipaza za razgradnju masti, proteaza za razgradnju proteina, te amilaza za razgradnju ugljikohidrata. 
Drugi važan enzim, pepsin, služi za razgradnju proteina a djeluje isključivo u kiseloj sredini želuca,te može razgraditi bilo koji protein. 
Betain-hidroklorid u ovom preparatu osigurava kiselu sredinu za njegovu aktivnost. 
Druga karakteristika ovog preparata je dodatak mješavine biljnih proteaza, bromelaina i papaina, koji djeluju i u alkalnoj sredini tankog crijeva, u kojem se proteini potpuno razgrađuju. 
Diastaza je naziv za grupu animalnih enzima poznatih i kao amilaze. Važnost ovih enzima očituje se u olakšanoj probavi ugljikohidrata, čime možemo spriječiti konstipaciju, nesanicu, glavobolje, flatulenciju i druge probleme koji su posljedica fermentacije neprobavljenih ugljikohidrata u crijevima. 

Digestive enzymes sadržava i lipaze - enzime za razgradnju masti. Osobe s nedostatkom lipaza imaju tendenciju povećanim razinama kolesterola i triglicerida, problem u gubljenju viška kilograma, a sve zajedno vodi prema većoj pojavnosti srčanih bolesti. 
Neizostavni dio dobrog kompleksa je i kurkuma čiji je aktivni sastojak kurkumin odlično sredstvo protiv grčeva, želučane nervoze, potiče protok žuči te spriječava upalna oštećenja sluzokože koja dovode do razvoja gastritisa i čira. 
Glutaminska kiselina je zaštitnik jetre, jer pomaže u uklanjanju amonijaka, a vrlo je dobra hrana za mozak.

Prikaz sastava jedne tablete Digestive Enzymes - protiv srčanih bolesti



Meal Time - probavni enzim papaje


Prikaz kutije Meal Time 4Life - proizvoda protiv nadutosti.


Meal time su ukusne tablete za cuclanje koje sadrže papain, enzim koji specifično djeluje na probavu bjelančevina. 
Preporučuje se i kao dopuna kod problema celulita, nadutosti, oboljenja zglobova, slabog imuniteta. Proizvod Meal Time sadrži enzime papaje od kojih je najvažniji papain, često nazivan biljnim pepsinom. 

Papaja se već dugo koristi za smirivanje želučanih tegoba i liječenje crijevnih parazitarnih bolesti. Tablete papaje se cuclaju i finog su okusa, a papaja, uz to što pospješuje probavu, može ublažiti probleme osoba koje pate od oboljenja zglobova, te pomaže osobama koje pate od upalnih bolesti i uzimaju kortikosteroide.

Prikaz sastava  jedne tablete Meal Time 4Life - probavnog enzima papaje



Digest Ease - probavni enzimi aspergillus


Prikaz kutije Digest Ease - proizvoda za uspješan proces mršavljenja

Digest Ease je kompleks enzima biljnog porijekla za olakšanje i poboljšanje probave i razgradnju svih komponenti hrane (masti, bjelančevine, laktoza, celuloza, ugljikohidrati). 
Sprečava truljenje hrane i nastajanje probavnih plinova osiguravajući čist probavni trakt. 
U kombinaciji s drugim proizvodima (npr. Trimex) enzimi dodatno pospješuju proces mršavljenja

Multienzimski proizvod Digest Ease sadrži gljivice Aspergillus oryzae
U samo jednoj tableti nalaze se proteaza, amilaza, laktaza, lipaza, celulaza, pektinaza, fosfataza i nukleaza za lakše probavljanje hrane biljnog i životinjskog porijekla.

Prikaz sastava jedne tablete Digest Ease - proizvoda za čist probavni trakt

 Informacije, učlanjenje i narudžbe na: http://fitnes.mycali.biz



1 komentar: