srijeda, 28. ožujka 2012.

Shark Aid - hrskavica morskog psa


Prikaz kutije Shar Aida - proizvoda za jačanje imuniteta od hrskavice morskoga psa

"Da mi je biti morski pas..."

Morski psi žive na zemlji već 400 milijuna godina i u evoluciji se njihov organizam nije puno mijenjao. On je podređen opstanku u svakom pogledu. Njihov imunološki sustav je snažan i djelotvoran. Rane im brzo zarastaju i skoro nikad ne dobiju infekciju. 99 % riba može oboliti od raka, ali organizam morskog psa se uvijek odupire tumorskim bolestima. 

Prirodni izvor kondroitina i glukozamin sulfata - prirodnih tvari nužnih za zdravlje i obnavljanje hrskavičnog i vezivnog tkiva. 
Hrskavica ujedno djeluje poticajno na imunitet, a preporučuje se i osobama koje pate od hemeroida i psorijaze.

Kemijski sastav hrskavice morskog psa vrlo je složen. Bjelančevine čine 30-40% ukupne težine hrskavice, a najveći dio njih su gradivne bjelančevine - kolagen tipa I i II.
Kolagen I je uobičajeni sastojak kostiju i kože, dok se kolagen II nalazi u hrskavičnom tkivu. Nadalje, tu su i vodotopljive bjelančevine koje iskazuju antiangiogenetski učinak.
Važna skupina su glukozaminoglikani (GAG), među kojima su najpoznatiji kandroitin sulfat, hijaluronska kiselina i heparin. Ove su molekule nužne kako za podmazivanje zglobova tako i istodobno osiguravanje pravilne građe stanica hrskavičnog tkiva. 

Prikaz presijeka ljudskog tijela s prikazanim zglobnim vezama


Kondroitin sulfat čini oko 4% težine hrskavice i jedna je od najznačajnijih komponenti zdravlja hrskavice.
Sama hijaluronska kiselina tvori polimere sposobne za vezanje i premještanje velike količine vode. 
To je čini izvrsnim lubrikantom (sredstvom za podmazivanje) i sredstvom za ublažavanje udaraca, što je od presudne važnosti kod trauma zglobova (sportaši,starije osobe). 

Glukozamin se prirodno pojavljuje kao dio ovih makromolekula i čini oko 6% ukupne težine hrskavice. Nužan je za obnavljanje vezivnog tkiva i osnovni je čimbenik zdravog, snažnog i otpornog hrskavičnog tkiva. Hrskavica se, zbog toga, koristi kod svih tegoba sa zglobovima, degenerativnog i reumatskog artritisa,a za najbolje rezultate može se istovremeno nadopunjavati sa Soja-Lecitinom i Liquid clorophylom.

Hrskavica morskog psa postala je predmetom istraživanja nakon što je, proučavanjem morskih pasa, zamijećena neuobičajeno rijetka pojava raka među njima. Ovaj je fenomen objašnjen kasnije u istraživanjima sastava hrskavice morskih pasa gdje su prepoznate tvari koje imaju sposobnost priječiti stvaranje novih krvnih žila (anti-angiogeneza) bitnih za hranjenje i napredovanje tumora.

Više animalnih i humanih studija ukazuju da bi se ovo svojstvo moglo koristiti u brojnim tegobama kod kojih je angiogeneza osnova patologije a to su:
  • reumatoidni artritis,
  • psorijaza,
  • hemangiom,
  • angiofibromi,
  • neovaskularni glaukom itd.
Zbog sposobnosti hrskavice da sprečava stvaranje novih krvnih žila ne preporučuje se trudnicama, djeci, osobama s prijelomima te prije i poslije operativnih zahvata.

Prikaz sastava jedne tablete Shark Aida - proizvoda za jačanje imuniteta
 Informacije, učlanjenje i narudžbe na: http://fitnes.mycali.biz

Nema komentara:

Objavi komentar