srijeda, 28. ožujka 2012.

Panax Ginseng - energetik


Prikaz kutije Panax Ginsenga - univerzalnog energetika za svaku životnu dob

Korejski ginseng je poznata adaptogena biljka s tisućljetnom primjenom. Univerzalni energetik za svaku životnu dob. U Kini se naziva korijenom života, jer su stari Kinezi uočili da usporava proces starenja i omogućuje očuvanje životne snage i mentalne svježine.

Ginseng je drevna biljka koja se u ljudskoj prehrani i liječenju primjenjuje više od 5000 godina. Zbog njegovih brojnih ljekovitih svojstava, Kinezi ga smatraju čudotvornim iscjeliteljskim lijekom. Tajna djelovanja ginsenga krije se u djelatnim tvarima - ginsenozidima. Jedno od njegovih značajnih djelovanja je pojačavanje moždane aktivnosti te mentalne i fizičke snage, uz odgađanje psihofizičkog umora.

Ginseng je poznati energetik koji, potičući intenzivnije iskorištavanje masnih kiselina iz rezervnih masti u procesu stvaranja energije za rad mišića, štedi razinu šečera u krvi tijekom treninga i takmičenja. 

Prikaz ginseng korijena

Rezultati istraživanja pokazali su da ginseng povećava koncentraciju kisika u tkivima, čime se kontrolira stvaranje mliječne kiseline i značajno smanjuje proces anaerobne glikolize. Time se štede mišići, mišićni umor nastupa znatno kasnije i manje je izražen, a oporavak je puno brži. Zbog toga je izuzetno  koristan starijim ljudima i plućnim bolesnicima. 

Prema zapisima kineske medicine, ginseng djelotvorno pomaže kod problema impotencije i poremećaja krvnog tlaka.
Potrebno je upozoriti na jednu karakteristiku ginsenga: niske doze povisuju, dok visoke doze snižavaju krvni tlak.

Povoljno djeluje kod:
  • slabokrvnosti, 
  • upalnih bolesti zglobova, 
  • probavnih smetnji te 
  • otklanja nesanicu, 
  • umor i 
  • cirkulacijske smetnje. 

Utjecajem na žlijezde s unutrašnjim izlučivanjem (endokrine žlijezde),pomaže u potpunom iskorištavanju vitamina i mineralnih tvari u organizmu.
Prikaz sastava jedne tablete ginsenga - univerzalnog energetika
 Informacije, učlanjenje i narudžbe na: http://fitnes.mycali.biz


Nema komentara:

Objavi komentar