subota, 17. ožujka 2012.

Što je astma?

Astma je bolest dišnog sustava kod koje je otežano disanje jer dolazi do spazma mišića bronhinalnih putova. Tako nastali grčevi mišića u dišnom sustavu ometaju prolazak zraka u pluća i iz njih.
Broj osoba oboljelih od astme je sve veći, a taj se porast povezuje i sa sve većim onečišćenjem zraka koji udišemo, ali i okoliša u cjelini.
Astma može biti i alergijskog karaktera, odnosno može biti izazvana reakcijom preosjetljivosti našeg organizma. Preosjetljivost se može pojaviti na različite čestice iz okoline - prašinu, grinje, pelud, a može biti izazvana i alergijom na hranu.
U organizmu oboljelih od alergije i astme često dolazi do nedostatka određenih vitamina i minerala, pa je njihov dodatak prehrani svakako poželjan.


Ideje...!!!

U terapiji alergija često se koristi kalcij jer regulira propusnost krvnih žilica te na taj način ublažava alergijsku reakciju.
Zato redovito uzimajte Strong bones (kalcij s magnezijem). U organizmu oboljelih od alergije i astme često je smanjena i količina ostalih minerala, pa se uz kalcij preporuča i multi-kompleks Vital ( po krvnim grupama ).
Kod većine odraslih osoba oboljelih od alergije, razina Koenzima Q10 izrazito je niska. CoQ10 je jak antioksidant koji iskazuje i antihistaminsko djelovanje. Kod mnogih alergičara razina koenzima Q10 u organizmu jednaka je razini koenzima kod umirućih osoba.
Vitamin C također može biti korisno pomoćno sredstvo u sprječavanju i ublažavanju astmatičnog napada, jer ovaj vitamin djeluje tako da umanjuje mogućnost razvoja spazma bronhalnih puteva. Vitamin C ima mnoge povoljne učinke na zdravlje pa tako i na ublažavanje alergijske reakcije, jer snizuje razinu histamina. Preporučujemo: C-plus.

Proizvodi koji uspješno djeluju u ublažavanju ali i prevenciji alergijskih reakcija su još i:

Prikaz popisa proizvoda koji uspješno djeluju u prevenciji astme i alergijskih reakcija - Ocean 21, ZenThonic,XanthoPlus itd.


Informacije, učlanjenje i narudžbe na: http://fitnes/mycali.biz

Nema komentara:

Objavi komentar